Nieuw
8+
LO (vanaf 2e graad) & SO

Hoofdexpo

Kan je tekenen met licht?’, Hoe fiets je met vierkante wielen?’, Hoe race je tegen een jachtluipaard?’ en Kan je in een zeepbel staan?’… En wat? Hoe? Waar? Huh!?’ 

Komen de vragen van je kinderen je de oren uit? Kom dan naar Technopolis, want hier wordt alles vanzelf… logisch! Op alle vragen vinden ze immers het antwoord in de wetenschap én in onze vernieuwde hoofdexpo. 

Koop snel je tickets of boek je klasbezoek!
Schakelingen
Kleurenschaduw 5

Benieuwd wat je kan verwachten?

Van fysica tot chemie, biologie, aardrijkskunde, wiskunde, ruimte, techniek en technologie: de meest uiteenlopende fenomenen komen bij ons werkelijk tot leven.

Ijzervijlseldans 4

Magnetisme

Kijk hoe ijzervijlsel een dansje doet, laat een bal zweven of zet gewoon eigenhandig een elektromotor in gang.

De lucht (in)

Doe spiegeltjes dansen met een trom, stuur een heteluchtballon de lucht in of stijg op in onze stofzuigerstoel.

Stofzuigerstoel 2

Licht en donker

Zie een staaf uit kwartsglas voor je neus verdwijnen en speel met lenzen. Of beter nog: ontdek waarom onze ijskristallen zo kleurrijk zijn en schrijf een geheime boodschap op onze fosforescerende wand.

Lenzenbank 4

Alleen of samen?

Hoe klinkt een duet op onze buizenpiano in de oren? Of even met twee muziek samplen? En wedden dat je met twee of drie de laser nog sneller doorheen ons laserdoolhof leidt?

Alles wordt logisch in slechts een paar stappen

Een simpele druk op de knop, een draai aan een wiel, een spurt of een dans… Je bengels hebben geen heel stappenplan nodig voor onze nieuwe interactieve opstellingen. Voor je Wat is dit?’ kan denken, roep je al WOW!’. Het resultaat is keer op keer verrassend én zal je nog lang bijblijven.

Wat is er immers beter dan een fietsrit met vierkante wielen om te begrijpen wat een omgekeerde kettinglijn is? En wedden dat je nooit meer het Coandă-effect vergeet, nadat je met onze blazer de bal in het doel krijgt? 

Coandabal 3

Beleef een mix van oude en nieuwe toppers

Wat zou Technopolis zijn zonder een fiets op een kabel, spijkerbed of vliegsimulator? Onze klassiekers hebben hun plek in onze vernieuwde hoofdexpo behouden.

Toch durven we wedden dat iedereen het binnenkort ook heeft over onze tornado, onze stofzuigerstoel, onze fiets met vierkante wielen of ons wiel van Maxwell waarmee je zo de lucht in gaat!

Maxwells wiel 2

Meer weten(schap)?

Wacht eens even… Wat is nu precies de wetenschap achter deze opstelling? En waar kom je dit fenomeen nog tegen? We zijn op álle vragen voorbereid. Scan de QR-code op het label of duik samen met je curieuzeneuzen dieper in de wetenschap via onze nieuwe interactieve schermen.

Bij heel wat nieuwe opstellingen hoort ook een video waarin je kan zien hoe je de opstelling precies uitvoert, mocht je per ongeluk toch iets niet helemaal begrijpen. Wedden dat alles meteen logisch wordt?!

touchscreen wetenschappelijke info

Voor iedereen vanaf 8 jaar

Het maakt niet uit of je al heel veel of weinig van wetenschap kent. Alle kinderen, jongeren én zelfs volwassenen die graag hun neus overal insteken en met een hoofd vol vragen zitten, zullen zich in onze vernieuwde hoofdexpo helemaal thuis voelen. 

Heb dus geen schrik voor moeilijke woorden of al te technische termen. Je nieuwsgierige rakkers vinden in Technopolis een logisch antwoord op ál hun vragen. (Psst… ook de gekste!)

Opstelling Pythagoras

Inbegrepen in je dagticket

Ontdek al onze expo's