Nieuw
8+
LO (vanaf 2e graad) & SO

Technopolis... en alles wordt logisch!

Zeker in onze vernieuwde hoofdexpo
Kan ik fietsen met vierkante wielen? Hoe blijft een duikboot onder water? Hoe werkt een heteluchtballon? En wat? Hoe? Waar? Huh!?’ Lijkt er nooit een einde te komen aan die eindeloze vragenstroom? 

Gun jezelf wat ontspanning en kom naar Technopolis. Hier kunnen je curieuzeneuzemosterdpotten nooit te veel (of te gekke) vragen stellen. Op alle vragen vinden ze immers het antwoord in de wetenschap… én in onze vernieuwde hoofdexpo. Heel simpel en in slechts een paar stappen, want in Technopolis wordt alles vanzelf… logisch.

Koop snel je tickets of boek je klasuitstap!
jongen die wat vraagt
PUUR Doorsnedes 1

Benieuwd wat je kan verwachten?

Van fysica tot chemie, biologie, aardrijkskunde, wiskunde, ruimte, techniek en technologie: de meest uiteenlopende fenomenen komen bij ons werkelijk tot leven. Samen vinden jullie het antwoord op de meest absurde vragen in de basisprincipes van de wetenschap.

Enkele aanraders:

De lucht (in)

Doe spiegeltjes dansen met een trom of vogel uit hoe je een heteluchtballon de lucht in stuurt.

Heteluchtballon 2

Magnetisme

Kijk hoe ijzervijlsel een dansje doet, laat een bal zweven of zet gewoon eigenhandig een elektromotor in gang.

Lenzen holle en bolle

Licht en donker

Zie een staaf uit kwartsglas voor je neus verdwijnen en speel met lenzen. Of beter nog: ontdek waarom onze ijskristallen zo kleurrijk zijn en schrijf een geheime boodschap op onze fosforescerende wand.

Buizenpiano met slipper

Alleen of samen?

Hoe klinkt een duet op onze buizenpiano in de oren? Of even met twee muziek samplen? En wedden dat je met twee of drie de laser nog sneller doorheen ons laserdoolhof leidt?

Alles wordt logisch in slechts een paar stappen

Een simpele druk op de knop, een draai aan een wiel, een spurt of een dans… Je bengels hebben geen heel stappenplan nodig voor onze nieuwe interactieve opstellingen. Voor je Wat is dit?’ kan denken, roep je al WOW!’. Het resultaat is keer op keer verrassend én zal je nog lang bijblijven.

Wat is er immers beter dan een warmtecamera om te onthouden welke delen van je lichaam het warmste worden? En wedden dat je nooit meer vergeet hoe snel een luipaard is, nadat je er tegen geracet hebt?

Warmtecamera zwaaiende jongens

Beleef een mix van oude en nieuwe toppers

Wat zou Technopolis zijn zonder een fiets op een kabel, spijkerbed, vliegsimulator of VR-fiets en ‑parapente? Onze klassiekers hebben hun plek in onze vernieuwde hoofdexpo behouden.

Toch durven we wedden dat iedereen het binnenkort ook heeft over onze tornado, onze heteluchtballon of onze fiets met vierkante wielen? 

Fiets vierkante wielen 2

Meer weten(schap)?

Wacht eens even… Wat is nu precies de wetenschap achter deze opstelling? En waar kom je dit fenomeen nog tegen? We zijn op álle vragen voorbereid. Scan de QR-code op het label of duik samen met je curieuzeneuzen dieper in de wetenschap via onze nieuwe interactieve schermen.

Bij heel wat nieuwe opstellingen hoort ook een video waarin je kan zien hoe je de opstelling precies uitvoert, mocht je per ongeluk toch iets niet helemaal begrijpen. Wedden dat alles meteen logisch wordt?!

touchscreen wetenschappelijke info

Voor iedereen vanaf 8 jaar

Het maakt niet uit of je al heel veel of weinig van wetenschap kent. Alle kinderen, jongeren én zelfs volwassenen die graag hun neus overal insteken en met een hoofd vol vragen zitten, zullen zich in onze vernieuwde hoofdexpo helemaal thuis voelen. 

Heb dus geen schrik voor moeilijke woorden of al te technische termen. Je nieuwsgierige rakkers vinden in Technopolis een logisch antwoord op ál hun vragen. (Psst… ook de gekste!)

20211206 PUUR 5

Inbegrepen in je dagticket

Ontdek al onze expo's