Update 23/10/2020 — Technopolis en Dinopolis blijven OPEN! Om ons te bezoeken heb je een online ticket en/​of een registratiebevestiging nodig.
Kom veilig op bezoek

Hoofdtentoonstelling

Ontdek onze toppers
8+

In het licht van de coronacrisis hebben we voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers een reeks maatregelen in onze exporuimtes getroffen. Dat betekent dat een aantal opstellingen werden verwijderd of (gedeeltelijk) afgesloten*. Ontdek welke opstellingen.

In Technopolis doe je nooit twee keer hetzelfde. Onze hoofdtentoonstelling is een mix van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken. Naast heel wat basisprincipes uit de wetenschap, komen ook nieuwe technologieën zoals augmented en virtual aan bod.

Enkele toppers uitgelicht!

Vliegsimulator

Zet een vliegtuig aan de grond

Zet jij zonder klamme handen een vliegtuig aan de grond? Vlieg zelf naar je favoriete vakantiebestemming... met onze hoogtechnologische vliegsimulator!

Kabelfiets hoog

Fiets op een kabel*

Durf je zonder knikkende knieën op vijf meter hoogte op een kabel in onze tentoonstellingsruimte fietsen? Neem plaats op onze fiets en ontdek waarom de fiets niet zomaar uit balans geraakt!

Voor deze opstelling moet je binnenbeenlengte minstens 70 cm bedragen.

Mendelejev-game

Speel onze Mendelejev-game

De tabel van Mendelejev: doet deze een belletje rinkelen? In Technopolis frissen we je geheugen op aan de hand van een spannende Mendelejev-game! Bundel krachten met een tweede gamer en speur samen de ruimte af op zoek naar de chemische elementen in alledaagse voorwerpen.

Deze opstelling krijgt een ander plekje. Daarom is deze tot en met 25 oktober tijdelijk niet beschikbaar.

Sporttentoonstelling 150

Sky high virtual reality*

Met onze virtual reality parapente suis je op duizelingwekkende hoogte vogelvrij door de lucht… terwijl je maar net boven de grond bengelt! De virtual reality wordt nog eens extra versterkt door real time-effecten zoals beweging, luchtstroom en aroma's!

Voor deze opstelling moet je minstens 1,35m meten én 8 jaar of ouder zijn.

Op een spijkerbed

Wat dacht je van dutje op een spijkerbed?!

Beetje moe van al dat experimenteren? Ga dan even op ons lekker comfortabel... spijkerbed liggen. We beloven je dat je achteraf niet vol gaatjes zit...

3D scan

Scan je zelf in 3D!

Laat jezelf van kop tot teen scannen in 3D! Helemaal gek van het resultaat? Dan kan je nadien online een beeldje van jezelf bestellen. De scan is helemaal gratis, het beeldje niet.

Auto opheffen

Hef een auto op!

Nee, je hoeft geen krachtpatser te zijn om een auto op te heffen! Alleszins niet in Technopolis... Met behulp van een megahefboom til je onze auto zo van de grond.

Reuzenzeepbel 1

Sta in een reuzenzeepbel!

Zeepbellen maken, dat kan je altijd en overal! Toch durven we er geld op inzetten dat je nog nooit een zeepbel zo groot als jijzelf gemaakt hebt. Heb je bovendien ooit al in een zeepbel gestaan?

Sporttentoonstelling 106

Giant gaming wall*

Klauter op onze klimmuur, terwijl je duizelingwekkende opdrachten vervult! Houd je ogen open en laat augmented reality je de weg wijzen.

Video

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Praktisch

Inbegrepen in je dagticket

Koop je tickets online en laat weten wanneer je langskomt

Om precies te kunnen weten hoeveel bezoekers wanneer langskomen, verkopen we enkel nog tickets online en vragen we je om aan te geven op welke dag en hoe laat je precies langskomt. Heb je nog een geldig ticket of ben je abonnee? Dan hoef je enkel nog aan te duiden wanneer je op bezoek komt. Je krijgt vervolgens een registratiebevestiging om samen met je ticket of abonnement voor te leggen. Kom je ook voor de tijdelijke expo Dinopolis? Koop hiervoor apart een ticket aan. Je Technopolis-ticket geeft je geen toegang tot Dinopolis.