8+
LO (vanaf 3e lj.) & SO

Ontdek onze toppers

In Technopolis schuilt achter élke hoek een te gek experiment. Wat dacht je ervan om eerst even een vliegtuig veilig aan de grond te zetten, twee minuten later op een kabel te fietsen en vlak daarna een uiltje te vangen op een écht spijkerbed? Er is maar één plek waar je dat allemaal op één dag kan…
Tentoonstellingsruimte vliegtuig
Vliegsimulator

Zet een vliegtuig aan de grond

Zet jij zonder klamme handen een vliegtuig aan de grond? Vlieg zelf naar je favoriete vakantiebestemming… met onze hoogtechnologische vliegsimulator!

Hef een auto op

Nee, je hoeft geen krachtpatser te zijn om een auto op te heffen. Of toch niet in Technopolis… Met een megahefboom til je de auto aan de ingang zo van de grond.

Mendelejev game 2

Speel onze Mendelejev-game

De tabel van Mendelejev: doet deze een belletje rinkelen? In Technopolis frissen we je geheugen op! Bundel krachten met een tweede gamer en speur samen de ruimte af op zoek naar de chemische elementen in alledaagse voorwerpen.

Wat dacht je van dutje op een spijkerbed?!

Beetje moe van al dat experimenteren? Ga dan even op ons lekker comfortabel… spijkerbed liggen. We beloven je dat je achteraf niet vol gaatjes zit…

Spijkerbed
Zeepbel

Sta in een reuzenzeepbel

Zeepbellen maken, dat kan je altijd en overal! Toch durven we er geld op inzetten dat je nog nooit een zeepbel zo groot als jijzelf gemaakt hebt. Heb je bovendien ooit al in een zeepbel gestaan?

Fiets op een kabel

Durf je zonder knikkende knieën op vijf meter hoogte op een kabel in onze tentoonstellingsruimte fietsen? Neem plaats op onze fiets en ontdek waarom de fiets niet zomaar uit balans geraakt!

Voor dit experiment moet je binnenbeenlengte minstens 70 cm bedragen.
Fiets op de kabel 26
klimmuur met augmented reality

Trotseer onze bijzondere klimmuur

Klauter op onze klimmuur, terwijl je duizelingwekkende opdrachten vervult! Houd je ogen open en laat augmented reality je de weg wijzen.

Fiets over de Grand Canyon in VR

Al bekomen van je fietsrit op een kabel? Doe het dan nog eens, maar over de Grand Canyon! Ga op onze ligfiets zitten, zet onze virtual reality-bril op en kijk vooral niet naar beneden!

Virtual reality fiets

Praktisch

Inbegrepen in je dagticket
touchscreen wetenschappelijke info

Meer weten(schap)?

Onze nieuwste opstellingen zijn voorzien van een QR-code. Scan deze en ontdek welke wetenschap erachter zit. Bekijk je liever alles op een groter scherm? Zet je rustig neer op een van onze banken en bekijk het op onze touchscreens.

We zijn aan het vernieuwen

In Technopolis bouwen we aan de toekomst. En op dit moment mag je dat behoorlijk letterlijk nemen. Sinds 2019 vernieuwen we stap voor stap het aanbod in onze exporuimtes. Ontdek snel hoe.

Ontdek meer
lens omgekeerde smiley