8+

Hoofdexpo

Ontdek onze toppers!
In Technopolis schuilt achter élke hoek een te gek experiment. Wat dacht je ervan om eerst even een vliegtuig veilig aan de grond te zetten, twee minuten later in een enorme zeepbel te staan en vlak daarna een uiltje te vangen op een écht spijkerbed? Er is maar één plek waar je dat allemaal op één dag kan… 
Vliegsimulator
Werken van 10 tot 29 januari

We zijn aan het vernieuwen

Stap voor stap vervangen we experimenten in onze hoofdexpo door spiksplinternieuwe. Daardoor zijn twee kleine zones op het gelijkvloers (aan de rechterkant wanneer je binnenkomt) en een klein stukje op onze benedenverdieping tijdelijk afgesloten. We doen ons best om hinder te vermijden.

Ontdek meer

Enkele toppers uitgelicht!

Vliegsimulator

Zet een vliegtuig aan de grond

Zet jij zonder klamme handen een vliegtuig aan de grond? Vlieg zelf naar je favoriete vakantiebestemming… met onze hoogtechnologische vliegsimulator!

Mendelejev-game

Speel onze Mendelejev-game

De tabel van Mendelejev: doet deze een belletje rinkelen? In Technopolis frissen we je geheugen op aan de hand van een spannende Mendelejev-game! Bundel krachten met een tweede gamer en speur samen de ruimte af op zoek naar de chemische elementen in alledaagse voorwerpen.

Op een spijkerbed

Wat dacht je van dutje op een spijkerbed?!

Beetje moe van al dat experimenteren? Ga dan even op ons lekker comfortabel… spijkerbed liggen. We beloven je dat je achteraf niet vol gaatjes zit…

Reuzenzeepbel 1

Sta in een reuzenzeepbel!

Zeepbellen maken, dat kan je altijd en overal! Toch durven we er geld op inzetten dat je nog nooit een zeepbel zo groot als jijzelf gemaakt hebt. Heb je bovendien ooit al in een zeepbel gestaan?

Sporttentoonstelling 150

Vlieg parapente in VR*

Met onze virtual reality parapente suis je op duizelingwekkende hoogte vogelvrij door de lucht… terwijl je maar net boven de grond bengelt! De virtual reality wordt nog eens extra versterkt door real time-effecten zoals beweging, luchtstroom en aroma’s!

*Voor deze opstelling moet je minstens 1,35m meten én 8 jaar of ouder zijn.

Auto opheffen

Hef een auto op

Nee, je hoeft geen krachtpatser te zijn om een auto op te heffen! Alleszins niet in Technopolis… Met behulp van een megahefboom til je onze auto zo van de grond.

Kabelfiets hoog

Fiets op een kabel*

Durf je zonder knikkende knieën op vijf meter hoogte op een kabel in onze tentoonstellingsruimte fietsen? Neem plaats op onze fiets en ontdek waarom de fiets niet zomaar uit balans geraakt!

*Voor deze opstelling moet je binnenbeenlengte minstens 70 cm bedragen.

Sporttentoonstelling 106

Trotseer onze bijzondere klimmuur

Klauter op onze klimmuur, terwijl je duizelingwekkende opdrachten vervult! Houd je ogen open en laat augmented reality je de weg wijzen.

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Praktisch

Inbegrepen in je dagticket