Nieuw
4e, 5e en 6e leerjaar LO

Scholenshow Frankenstaals robot

Vanaf 4 november 2024
Welkom in het atelier van Frankenstaal, een maker in hart en ziel! Frankenstaal leeft om nieuwe dingen te maken en is verzot op nieuwe technologieën zoals AI. Samen met digitale assistent AI-co en robothond Wify verkent Frankenstaal de grenzen van het mogelijke.

Laat je leerlingen via deze gloednieuwe show kennismaken met nieuwe technologieën en hun toepassingen.


FTI Frankenstaal 05

Creëren met AI(-co)

Frankenstaal is apetrots op digitale assistent AI-co. Logisch, want Frankenstaal heeft AI-co helemaal zelf geprogrammeerd. Dankzij artificiële intelligentie kan AI-co bovendien leren, beslissingen maken en problemen oplossen. Bijna zoals een echte assistent, niet?

Trucjes doen met Wify

Al even gek is Frankenstaal op Wify, een draad- (en staart-)loze robothond. Door een knap staaltje technologie kent Wify alle trucjes van echte honden. Daarnaast kan de metalen vriend klusjes uitvoeren die te gevaarlijk zijn voor ons (of échte viervoeters). Bijna beter dan een echte hond, niet?

Show Frankenstaal 1 2

De ontbrekende schakel

Met AI-co kan Frankenstaal tal van nieuwe dingen creëren. Leuk, maar robothond Wify kent trucjes en danst als de beste met Frankenstaal. Maar wat als AI-co niet meer aan een scherm gekluisterd zou zijn? Maker Frankenstaal staat voor de grootste uitdaging ooit… AI-co laten zien, voelen en horen.

Show Frankenstaal 2 4

Het lééft?! Of toch niet?

Zijn sensoren zoals zintuigen? Hoe kunnen computers en robots zelf bijleren met algoritmes? En zullen mensen ooit half robot worden? Terwijl we licht schijnen op een paar van de belangrijkste technologische evoluties van de voorbije jaren, geven we je leerlingen heel wat stof tot nadenken.

Reserveer nu al

€ 3 per leerling (in combinatie met een klasbezoek)
4e, 5e en 6e leerjaar (max. 145 leerlingen per voorstelling)
Vanaf 4 november 2024 - op een maandag, donderdag of vrijdag
Ongeveer 30 min.
Felix de robot 1

Dol op robots en AI?

Bezoek dan zeker ook ON/OFF. In deze nieuwe expo leren je leerlingen al spelend een hele galerij aan technologieën kennen.

Ontdek meer