Leuke uitstap met kinderen

Kom een dagje experimenteren
Een leuke uitstap met kinderen naar Technopolis? Dat staat garant voor een dagje spelen, experimenteren en je samen rot amuseren!

Technopolis is dé plek in Mechelen waar alle kinderen vanaf 4 jaar de tijd van hun leven hebben. Kom snel op uitstap met je kinderen en ontdek hoe leuk wetenschap is.
Koop je tickets
Leuke uitstap met kinderen augemented reality

Leuke uitstap met kinderen gepland?

Weer of geen weer, in Technopolis kan je met je kinderen gezellig de hele dag binnen vertoeven. Komt de zon toch piepen? Dan is er onze gezellige Doe-tuin om in te experimenteren. 

Ook voor volwassenen is Technopolis een leuke uitstap. Technopolis ligt vlakbij de E19 (afrit Mechelen-Zuid) en op wandelafstand van het station van Mechelen. Verder stoppen de bussen van De Lijn gewoon vlak aan de ingang.

Plan je uitstap

Virtual reality VR

Leuke interactieve expo's op kindermaat

Overal waar je kijkt, kan je opstellingen uitproberen. De hoofdexpo en thematische expo’s zijn ideaal kinderen vanaf 8 jaar, omdat ze dan al de uitleg begrijpen. Toch kunnen ook jongere kinderen er al plezier aan beleven. Voor de allerkleinsten is er het Kinder-doe-centrum.

Ontdek alle expo's
ONOFF Onzichtbaarheidsmantel

Je kinderen nog overtuigen voor deze leuke uitstap?

Stel voor om samen een vliegtuig te doen landen, verstoppertje te spelen met een onzichtbaarheidsmantel en gekke bekken te trekken met een robot. Wedden dat je in geen tijd je autosleutels mag pakken? Vergeet niet om onze auto op te heffen voor je Technopolis binnen gaat!

Ontdek onze toppers

Geniet van live experimenten

Zet met je kinderen een gigantische kettingreactie in gang of laat je haren omhoog zetten met… elektriciteit! Spektakel verzekerd tijdens onze originele shows en demonstraties.

Ontdek ons dagprogramma
Uitstap met kinderen kettingreactie

Ga met je kinderen op speurtocht

Trek met het hele gezin op een mysterieuze speurtocht doorheen onze expo’s. Missie volbracht? Aan het onthaal ligt een kleine beloning voor jou.

Ontdek ons doe-boekje

Geen leuke uitstap met kinderen zonder workshop

Tijdens schoolvakanties zwieren we de deuren van ons Lab en Atelier open. Maak samen met je kinderen lekker glibberig superslijm, bedenk een knotsgek ontwerp voor onze lasercutter of bouw mee aan de stad van de toekomst. Er is keuze uit 5 originele workshops. Op tijd reserveren is de boodschap!

Ontdek onze workshops

Leuke uitstap met kinderen is zwart een kleur workshop

Wanneer is Technopolis open?

Technopolis is bijna elke dag open van 9u30 tot 17u, zelfs op zon- en feestdagen. Tijdens schoolvakanties van 1 of 2 weken blijven we een uurtje langer open.

Onze openingsuren

Wat is er allemaal inbegrepen?

Naast de toegang tot al onze expo’s zijn ook shows, demo’s en workshops inbegrepen. Je betaalt zelfs geen eurocent extra voor de parking.

Ontdek onze tarieven

Zo bereid je een leuke uitstap met kinderen voor

Blijven eten

Vlot naar Technopolis

Toegankelijkheid

Een dagje zonder uitstap? Tips voor je kinderen

Alle leeftijden

Leuke experimenten met je kinderen

Maak thuis een wolk of regenboog met je kinderen. In onze proefjesdatabank vind je nog heel wat andere leuke ideeën voor een gezellig dagje thuis met je kinderen.

Ontdek alle proefjes

WOWbox experimenteren met kinderen
8-11

Thuis op avontuur met je kinderen

Met onze creatieve doe-dozen bomvol experimenten nemen we je kinderen naar Mars of terug in de tijd dat dino’s hier de baas waren.

Ontdek onze WOWboxen
6-12

Een podcast vol wetenschap

Hoor met je kinderen twee rasechte bekvechters aan het woord in onze podcast TEEN of TANDER. Hun strijdwapens? Een rappe tong en flink wat wetenschap.

Luister met je kinderen

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Nog een leuke uitstap met kinderen?

Een meerdaagse naar Mechelen gepland? Combineer je trip naar Technopolis met andere kindvriendelijke attracties in de buurt. Ga zeker eens kijken op Riebedebie, UiT in Vlaanderen of Tripadvisor.

Sint Romboutstoren Mechelen uitstap met kind