4-8
2e kleuterklas - 2e lj. LO

Kinder-doe-centrum

Ontdek de wereld op kindermaat
Voor de allerjongsten zit de grotemensenwereld’ nog vol spannende ervaringen en avonturen. Daarom opent het Kinder-doe-centrum een wereld op kindermaat: je bengels (vanaf 4 j.) gaan er op ontdekkingstocht door de stad, het park en de werf en leren bij over het menselijk lichaam.
Kinder doe centrum kraan werf

De werf

Op de werf speel je met tandwielen, leg je dakpannen op een dak en werk je een huis in aanbouw verder af. Maar vergeet je veiligheidshelm niet. Een gewaarschuwde bouwvakker is er twee waard!

De werf
Kinder doe centrum eekhoorn

Het park

Het park zit vol verrassingen! Ontdek of je beter hoort met gigantische dierenoren, kijk door de ogen van een vlieg, kruip in de schild van een schildpad en speel verstoppertje in een boomstam. 

Kinder doe centrum pizzeria

De stad

Het leven in de grote stad spreekt tot de verbeelding van de allerkleinsten! Zelf pizza’s bakken en ze bezorgen, opdienen in een restaurant, de rekken vullen in een supermarkt, in de bank jezelf op een geldbriefje printen of de autoband van onze nieuwe jeep vervangen…

supermarkt op kindermaat

Mijn lichaam

In de zone mijn lichaam kruip je in de huid van… jezelf! Kruip achter het stuur van een heuse ziekenwagen, vlij jezelf neer op een brancard of fiets een rondje samen met een skelet!

Mijn lichaam

Hop Up Playground

In het Kinder-doe-centrum kunnen zelfs de allerjongsten (vanaf 2,5 jaar) hun eigen speelomgeving bouwen! Heel simpel en vooral héél leuk, via de Hop Up Playground.

Deze bestaat uit verschillende speel- en bouwelementen waarmee je een ruimte kan omvormen tot een eigen speellandschap. Van onderzoekstafels tot rustige snoezelhoekjes, van een uitdagend bewegingsparcours tot onderzeeërs en teletijdmachines.

Hop UP

Praktisch

Inbegrepen in je dagticket
Vlieg

Uitkijken naar complete make-over

In het najaar van 2024 wordt de plek voor onze jongste ontdekkers helemaal heruitgevonden.

Met de steun van

Dit project kan gerealiseerd worden dankzij de steun van het Wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid.

Technopolis Vlaamse overheid