Vergeet niet om op voorhand je ticket(s) online te kopen en/​of je bezoek te registreren.
Respecteer je mee alle maatregelen?
Meer info

Kinder-doe-centrum

Tel mee af naar de uitbreiding en make-over van deze zone! #Technopolisbouwt
4-8

In het licht van de coronacrisis hebben we voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers een reeks maatregelen in onze exporuimtes getroffen. Dat betekent dat een aantal opstellingen werden verwijderd of (gedeeltelijk) afgesloten. Ontdek welke opstellingen.

Voor de allerjongsten zit de 'grotemensenwereld' nog vol spannende ervaringen en avonturen. Daarom opent het Kinder-doe-centrum een wereld op kindermaat: je bengels (vanaf 4 j.) gaan er op ontdekkingstocht door de stad, het park en de werf en leren bij over het menselijk lichaam. Wist je al dat ons wetenschapsparadijs voor de allerjongsten een grondige opknapbeurt én uitbreiding staat te wachten?

Onze toekomstplannen voor het Kinder-doe-centrum

Uitkijken naar uitbreiding én make-over

Ons wetenschapsparadijs voor de allerjongsten staat een uitbreiding én make-over te wachten!

  • In een eerste fase (zomer 2021) voegen we op de benedenverdieping een stuk toe aan het Kinder-doe-centrum.
  • In het voorjaar van 2022 krijgt de bovenverdieping (het huidige Kinder-doe-centrum) een flinke opknapbeurt.
  • Onze populaire waterzone, die nu in de hoofdtentoonstelling staat, krijgt eind 2022 een vaste plek in het Kinder-doe-centrum.

Met de steun van

Dit project kan gerealiseerd worden dankzij de steun van het Wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid.

Technopolis Vlaamse overheid

Nu te ontdekken in het Kinder-doe-centrum

Een ziekenwagen besturen, een dak leggen, rekken vullen in de supermarkt of ervaren hoe hoe is om als een vlieg te zien: in het Kinder-doe-centrum kruipen je kids in de rol die ze willen... en ze steken er nog veel van op ook! De wereld van de grote mensen was nog nooit zo toegankelijk voor jonge kinderen als in het Kinder-doe-centrum!

De werf

De werf

Op de werf leg je de dakpannen op een dak, werk je een huis in aanbouw verder af, bouw je een knikkerbaan of zelfs... een iglo! Je experimenteert met tandwielen en speelt er op veilig met een echte veiligheidshelm op je hoofd. Een gewaarschuwd bouwvakker is er twee waard!

Kinder doe centrum 64

Het park

Het park zit vol verrassingen! Kom te weten wat de dieren graag eten en voeder ze naar hartenlust! Welke vruchten groeien aan welke boom of struik? Hoor jij even goed als een dier? Vind jij de schuilplaats van de dieren door hun sporen te volgen? Je komt het allemaal te weten in het park!

Kinder doe centrum 76

De stad, mét jeep en geldprinter!

Het leven in de grote stad spreekt tot de verbeelding van de allerkleinsten! Zelf pizza's bakken en ze bezorgen, opdienen in een restaurant, de rekken vullen in een supermarkt, in de bank jezelf op een geldbriefje printen of de autoband van onze nieuwe jeep vervangen...

Mijn lichaam

Mijn lichaam

In de zone mijn lichaam kruip je in de huid van... jezelf! Kruip achter het stuur van een heuse ziekenwagen, vlij jezelf neer op een brancard of fiets een rondje samen met een skelet!

Creëer je eigen speelruimte in het Kinder-doe-centrum!

"Hop" naar het Kinder-doe-centrum!

In het Kinder-doe-centrum kunnen zelfs de allerjongsten (vanaf 2,5 jaar) voortaan hun eigen speelomgeving bouwen! Heel simpel en vooral héél leuk, via de Hop Up Playground.

De Hop Up Playground bestaat uit verschillende speel- en bouwelementen waarmee je een ruimte kan omvormen tot een eigen speellandschap. Van onderzoekstafels tot rustige snoezelhoekjes, van een uitdagend bewegingsparcours tot onderzeeërs en teletijdmachines.

Als dat niet je verbeelding prikkelt! Zonder dat je er erg in hebt, zetten de "hoppers" je aan tot eindeloos experimenteren. Kom je tijdens het (ver)bouwen hier en daar een probleempje tegen? Uitstekend! Problemen oplossen en nieuwe dingen bedenken, maakt het spel alleen maar leuker!

Praktisch

Inbegrepen in je dagticket

Koop je tickets online en laat weten wanneer je langskomt

Om precies te kunnen weten hoeveel bezoekers wanneer langskomen, verkopen we enkel nog tickets online en vragen we je om aan te geven op welke dag en hoe laat je precies langskomt. Heb je nog een geldig ticket of ben je abonnee? Dan hoef je enkel nog aan te duiden wanneer je op bezoek komt. Je krijgt vervolgens een registratiebevestiging om samen met je ticket of abonnement voor te leggen.