4-8
2e kleuterklas - 2e lj. LO

Kinder-doe-centrum

Ontdek de wereld op kindermaat
Voor de allerjongsten zit de grotemensenwereld’ nog vol spannende ervaringen en avonturen. Daarom opent het Kinder-doe-centrum een wereld op kindermaat: je bengels (vanaf 4 j.) gaan er op ontdekkingstocht door de stad, het park en de werf en leren bij over het menselijk lichaam.
Kinder doe centrum kraan werf

De werf

Op de werf leg je de dakpannen op een dak, werk je een huis in aanbouw verder af, bouw je een knikkerbaan of zelfs… een iglo! Je experimenteert met tandwielen en speelt er op veilig met een echte veiligheidshelm op je hoofd. Een gewaarschuwd bouwvakker is er twee waard!

Kinder doe centrum bouwblokken
Kinder doe centrum eekhoorn

Het park

Het park zit vol verrassingen! Kom te weten wat de dieren graag eten en voeder ze naar hartenlust! Welke vruchten groeien aan welke boom of struik? Hoor jij even goed als een dier? Vind jij de schuilplaats van de dieren door hun sporen te volgen? Je komt het allemaal te weten in het park!

Kinder doe centrum pizzeria

De stad

Het leven in de grote stad spreekt tot de verbeelding van de allerkleinsten! Zelf pizza’s bakken en ze bezorgen, opdienen in een restaurant, de rekken vullen in een supermarkt, in de bank jezelf op een geldbriefje printen of de autoband van onze nieuwe jeep vervangen…

supermarkt op kindermaat

Mijn lichaam

In de zone mijn lichaam kruip je in de huid van… jezelf! Kruip achter het stuur van een heuse ziekenwagen, vlij jezelf neer op een brancard of fiets een rondje samen met een skelet!

Mijn lichaam

Hop Up Playground

In het Kinder-doe-centrum kunnen zelfs de allerjongsten (vanaf 2,5 jaar) hun eigen speelomgeving bouwen! Heel simpel en vooral héél leuk, via de Hop Up Playground.

Deze bestaat uit verschillende speel- en bouwelementen waarmee je een ruimte kan omvormen tot een eigen speellandschap. Van onderzoekstafels tot rustige snoezelhoekjes, van een uitdagend bewegingsparcours tot onderzeeërs en teletijdmachines.

Hop UP

Praktisch

Inbegrepen in je dagticket
Vlieg

Uitkijken naar uitbreiding én make-over

De komende jaren krijgt de plek voor onze jongste ontdekkers een complete make-over én een extra verdieping. Xplora verdwijnt en maakt plaats voor waterpret en digitaal plezier voor de allerkleinsten.

Met de steun van

Dit project kan gerealiseerd worden dankzij de steun van het Wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid.

Technopolis Vlaamse overheid