Alle tickets voor de paasvakantie zijn uitverkocht. | Tijdens de paasvakantie zijn we open tot 19u i.p.v. 17u. |
Vergeet niet om op voorhand je ticket(s) online te kopen en/​of je bezoek te registreren. | Respecteer je mee alle maatregelen?
Meer info

Hoe snel raak jij uit ons doolfhof in STEK?

Ontdek er ook onze videoreeksen op sociale media!
Nieuw
14-18
Welkom in STEK, onze gloednieuwe zone exclusief voor én door jongeren. Onder normale omstandigheden kunnen jongeren er regelmatig deelnemen aan workshops en vinden er talks plaats. Momenteel dagen we er tijdelijk ál onze bezoekers, zowel jong als niet meer zo jong, uit om zo snel mogelijk uit ons mysterieus doolhof te raken.

Vind jij je weg in ons doolhof?

Welkom in onze "maze"

We dagen je uit om voet te zetten in ons doolhof rond de Toren in STEK. Binnen stappen is makkelijk, maar (snel) de uitweg vinden, dat is wat anders! Aan een goed oriëntatievermogen heb je niet genoeg, want je moet eerst zo snel mogelijk een (wetenschappelijk) obstakel zien te overwinnen...

Zoals gezien op YouTube!

Door in "onze maze" te stappen, treed je in de voetsporen van o.a. Ender Scholtens, Jaël Ost, Aaron Blommaert en Jamie-Lee Six die in onze YouTube-reeks The Maze vorige zomer een gelijkaardige uitdaging aangingen in het doolfhof in Loppem. Je kan de reeks, samen met andere te gekke video's van ons tussendoor bekijken op de videoschermen in STEK. Kan je niet wachten? Ga dan als de bliksem naar ons YouTube-kanaal!

Wat en voor wie is de zone STEK?

What the... STEK!?

STEK is een creatieve zone voor en door jongeren die met de jaren verder vorm zal krijgen. Straffer nog, jij bepaalt helemaal zelf wat je er gaat doen. Wij organiseren op vaste tijdstippen workshops rond allerlei topics, maar jij bepaalt helemaal zelf hoe je ze invult en beleeft.

Voor wie?

Of je over bepaalde skills moet beschikken? Hell no! Letterlijk iedereen met ideeën, creativiteit en nieuwsgierigheid is welkom in STEK! Er is slechts 1 echte must: dat je minimum 14 jaar bent... De rest doet er écht niet toe. Kom gewoon inspiratie opdoen, chillen en – als je er zin in hebt – gewoon je eigen ding maken.

Er staat een Toren!

Je kan er niet naast kijken! Er staat een Toren (jawel, met hoofdletter T) vanjewelste in STEK. De komende jaren wordt de Toren wordt het skelet dat jongeren verder zullen uitbouwen en vormgeven tijdens onze workshops. Ze kunnen er ideeën uitwisselen en binnenkort zullen er ook regelmatig talks plaatsvinden.

Met de steun van

Dit project kan gerealiseerd worden dankzij de steun van het Wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid.