Uitstap met kind bij slecht weer

Kom binnen spelen en experimenteren
Een uitstap met je kind(eren) naar Technopolis? Altijd een goed idee, of het nu goed of slecht weer is. 

Technopolis is geen museum, maar een doe-centrum voor wetenschap en technologie. Dat betekent kijken mag, experimenteren moet. Je vindt er geen collecties met kostbare stukken achter glas, wel tal van originele activiteiten op maat van gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.
Koop je tickets
virtual reality uitstap met kind

Hoezo de ideale uitstap met kind bij slecht weer?

Regent het pijpenstelen of is het te koud om buiten te spelen? In Technopolis kan je gezellig de hele dag binnen vertoeven. Komt de zon toch piepen? Dan kan je in onze gezellige Doe-tuin gaan experimenteren.

Ook voor volwassenen is Technopolis een leuke uitstap. Technopolis ligt vlakbij de E19 (afrit Mechelen-Zuid) en op wandelafstand van het station van Mechelen. Verder stoppen de bussen van De Lijn gewoon vlak aan de ingang.

Plan je uitstap

Hoofdexpo Technopolis uitstap met kind

Leef je uit in onze interactieve expo’s

Overal waar je kijkt, tref je interactieve opstellingen. De hoofdexpo en thematische expo’s zijn ideaal kinderen vanaf 8 jaar, omdat ze dan al de uitleg begrijpen. Toch kunnen ook jongere kids er al plezier aan beleven. Voor de allerkleinsten is er het Kinder-doe-centrum.

Ontdek alle expo's
Vliegtuig landen

Je kind overtuigen voor de uitstap?

Stel voor om samen een vliegtuig veilig aan de grond te zetten, op een kabel te fietsen en een uiltje te vangen op een écht spijkerbed. Wedden dat je in geen tijd je autosleutels mag pakken? Vergeet niet om onze auto op te heffen voor je Technopolis binnen gaat!

Ontdek onze toppers

Geniet van live experimenten

Wedden dat je even in je ogen wrijft wanneer je voor het eerst onze live experimenten ziet? Spektakel verzekerd tijdens onze originele shows en demonstraties.

Ontdek ons dagprogramma
Van de Graaff haren rechtop uitstap met kind

Ga op speurtocht met je kind

Trek met het hele gezin op een mysterieuze speurtocht doorheen onze expo’s. Missie volbracht? Aan het onthaal ligt een kleine beloning voor jou.

Ontdek ons doe-boekje

Neem deel aan een workshop tijdens je uitstap

Tijdens schoolvakanties zwieren we de deuren van ons Lab en Atelier open. Maak samen met het hele gezin lekker glibberig superslijm, bedenk een knotsgek ontwerp voor onze lasercutter of bouw mee aan de stad van de toekomst. Er is keuze uit 5 originele workshops. Op tijd reserveren is de boodschap!

Ontdek onze workshops

Glibberwormen uitstap met kind slecht weer

Wanneer kan je langskomen?

Technopolis is bijna elke dag open van 9u30 tot 17u, zelfs op zon- en feestdagen. Tijdens schoolvakanties van 1 of 2 weken blijven we een uurtje langer open.

Onze openingsuren

Wat is er inbegrepen tijdens je uitstap?

Naast de toegang tot al onze expo’s zijn ook shows, demo’s en workshops inbegrepen. Je betaalt zelfs geen eurocent extra voor de parking.

Ontdek onze tarieven

Extra tips bij slecht weer

Alle leeftijden

Voer samen proefjes uit

Maak thuis een wolk of regenboog met je kinderen. In onze proefjesdatabank vind je nog heel wat andere leuke ideeën voor een gezellig dagje thuis bij slecht weer.

Ontdek alle proefjes

inhoud doe-doos
8-11

Haal een WOWbox in huis

Met onze creatieve doe-dozen bomvol experimenten nemen we je kind(eren) naar Mars of terug in de tijd dat dino’s hier de baas waren.

Ontdek onze WOWboxen
6-12

Ontdek onze podcast

Hoor twee professionele bekvechters aan het woord in onze podcast TEEN of TANDER. Hun strijdwapens? Een rappe tong en flink wat wetenschap.

Luister met je kids

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Nog een leuke uitstap met kind bij slecht weer?

Citytrip naar Mechelen gepland? Er zijn nog tal van leuke uitstappen in de buurt. Ga zeker eens kijken op Riebedebie, UiT in Vlaanderen of Tripadvisor.

Sint Romboutstoren Mechelen uitstap met kind