Uitstap met kind

Kindvriendelijke bestemming? Check!
Uitstap met kind naar Technopolis? Altijd een goed idee! Technopolis is geen museum, maar een doe-centrum voor wetenschap en technologie. Dat betekent kijken mag, experimenteren moet. Je vindt er geen collecties met kostbare stukken achter glas, wel tal van originele activiteiten op maat van gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.
Koop je tickets
Uitstap met kind Van de Graaff demo

Uitstap met kind gepland?

Technopolis staat bekend als een heel kindvriendelijke bestemming. Geen zin om buiten te spelen? In Technopolis kan je met je kind gezellig de hele dag binnen vertoeven. Komt de zon toch piepen? Dan is er onze gezellige Doe-tuin om in te experimenteren.

Ook voor volwassenen is Technopolis een plezier om naartoe te gaan. Technopolis ligt vlakbij de E19 (afrit Mechelen-Zuid) en op wandelafstand van het station van Mechelen. Verder stoppen de bussen van De Lijn gewoon vlak aan de ingang.

Plan je uitstap

Hoofdexpo Technopolis uitstap met kind

Expo's waar wetenschap kinderspel wordt

Overal waar je kijkt, tref je interactieve opstellingen. De hoofdexpo en thematische expo’s zijn ideaal kinderen vanaf 8 jaar, omdat ze dan al de uitleg begrijpen. Toch kunnen ook jongere kids er al plezier aan beleven. Voor de allerkleinsten is er het Kinder-doe-centrum.

Ontdek alle expo's
Uitstap met kind ON-OFF Felix de robot

Je kind nog overtuigen voor de uitstap?

Stel voor om samen een vliegtuig te doen landen, op een kabel te fietsen en gekke bekken te trekken met een robot. Wedden dat je in geen tijd je autosleutels mag pakken? Vergeet niet om onze auto op te heffen voor je Technopolis binnen gaat!

Ontdek onze toppers

Geniet van unieke experimenten

Wedden dat je even in je ogen wrijft wanneer je voor het eerst onze live experimenten ziet? Spektakel verzekerd tijdens onze originele shows en demonstraties.

Ontdek ons dagprogramma
Vlam methaan op hand uitstap kind

Ga samen op speurtocht

Trek met het hele gezin op een mysterieuze speurtocht doorheen onze expo’s. Missie volbracht? Aan het onthaal ligt een kleine beloning voor jou.

Ontdek ons doe-boekje

Maak je uitstap met kind compleet met een workshop

Tijdens schoolvakanties zwieren we de deuren van ons Lab en Atelier open. Maak samen met het hele gezin lekker glibberig superslijm, bedenk een knotsgek ontwerp voor onze lasercutter of bouw mee aan de stad van de toekomst. Er is keuze uit 5 originele workshops. Op tijd reserveren is de boodschap!

Ontdek onze workshops

workshop drijvende tekening

Wanneer kan je langskomen?

Technopolis is bijna elke dag open van 9u30 tot 17u, zelfs op zon- en feestdagen. Tijdens schoolvakanties van 1 of 2 weken blijven we een uurtje langer open.

Onze openingsuren

Wat is er inbegrepen?

Naast de toegang tot al onze expo’s zijn ook shows, demo’s en workshops inbegrepen. Je betaalt zelfs geen eurocent extra voor de parking.

Ontdek onze tarieven

Bereid jouw uitstap met kind voor

Blijven eten

Vlot naar Technopolis

Toegankelijkheid

Vrije dag zonder uitstap? Extra tips voor je kind

Alle leeftijden

Maak van je keuken een labo

Maak thuis een wolk of regenboog met je kinderen. In onze proefjesdatabank vind je nog heel wat andere leuke ideeën voor een gezellig dagje thuis.

Ontdek alle proefjes

WOWbox stokjes zichzelf vernietigende brug
8-11

Ga thuis op avontuur met je kind

Met onze creatieve doe-dozen bomvol experimenten nemen we je kind(eren) naar Mars of terug in de tijd dat dino’s hier de baas waren.

Ontdek onze WOWboxen
6-12

Leer bij via onze podcast

Hoor met je kind(eren) twee rasechte bekvechters aan het woord in onze podcast TEEN of TANDER. Hun strijdwapens? Een rappe tong en flink wat wetenschap.

Luister met je kids

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Nog een leuke uitstap met kind?

Uitstap naar Mechelen gepland? Er zijn nog kindvriendelijke attracties in de buurt. Ga zeker eens kijken op Riebedebie, UiT in Vlaanderen of Tripadvisor.

Sint Romboutstoren Mechelen uitstap met kind