Op een spijkerbed

Plan je klasuitstap met je lagere schoolklas

Ontdek wat je hier allemaal kan beleven
Technopolis is gesloten
Technopolis brengt wetenschap en technologie dichter bij jouw leerlingen! Samen met hen ontdek je er de wetenschap en technologie die schuilgaat achter alledaagse en vertrouwde dingen. Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en beleef wetenschap in levenden lijve! Lees hier alles over je gedroomde klasuitstapje.

Bezoek leerlingen lager onderwijs

We zijn alle weekdagen open, maar om jouw leerlingen de beste zorgen aan te bieden, is een bezoek aan Technopolis voor leerlingen van het lager onderwijs enkel mogelijk op donderdag en vrijdag.

Al gauw 4 uur experimenteerplezier

Je klasbezoek betekent al gauw 4 uur experimenteerplezier. Je moet niet alles in één keer doen. Als de dag om is, maar de experimenten nog niet, kan je altijd nog eens terugkomen met je klas.

In Technopolis doe je trouwens nooit twee keer hetzelfde: wij blijven ons aanbod vernieuwen, waardoor je klasbezoek telkens anders verloopt.

Wat je zéker moet weten

Hef een auto op 8

Tarief lager onderwijs

Bekijk wat een klasuitstap naar Technopolis kost. Voor een kleine meerprijs kan je je klasbezoek combineren met een workshop, wetenschapsshow of e‑rally. Er zijn ook nog onze zoekprenten en ‑boekjes om jouw uitstap tot in de puntjes voor te bereiden. Zo haal je beslist méér uit je klasbezoek!
Ontdek er alles over
Picknick

Picknick

Honger van al dat experimenteren? Je leerlingen kunnen hun lunch gezellig samen opeten in een van onze picknickruimtes. Niet vergeten deze op voorhand te reserveren!
Ontdek er alles over
Sint Romboutstoren

Voordelige combitickets

Combineer je klasbezoek aan Technopolis met één van de vele bezienswaardigheden in de buurt.
Ontdek er alles over

Inbegrepen in je dagticket

Fiets kabel evenwicht
LO & SO

Hoofdtentoonstelling

Onze hoofdtentoonstelling is een mix van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken.
Ontdek onze toppers!
2e kleuterklas - 2e lj. LO

Kinder-doe-centrum

In het Kinder-doe-centrum opent zich een wereld op kindermaat. Ga op ontdekkingstocht door de stad, het park of de werk en leer over het menselijk lichaam.
Ontdek er alles over
LO & SO

Ontdek onze muziektentoonstelling PLAY!

Koptelefoon op, geluid aan… en play! Technopolis vult zich met daverende beats en groovy klanken. De gloednieuwe muziektentoonstelling PLAY is er helemaal klaar voor. En jij?
Ontdek er alles over
LO & SO

Sport buiten de lijntjes!

Sport buiten de lijntjes! Kom virtueel parapente vliegen en laat augmented reality je de weg wijzen op onze klimmuur. Of haal verbluffende stunts uit zonder er maar één schrammetje aan over te houden.
Ontdek er alles over
Xplora
3e lj. LO - 2e j. SO

Xplora

In Xplora vind je de job van je leven! Ontdek je al je talenten, kom te weten waar je goed in bent en pluis uit welk beroep je het leukste vindt.
Ontdek er alles over
Doe-tuin
LO & SO

Doe-tuin

Trek naar naar buiten voor een reeks verrassende experimenten!
Ontdek er alles over
LO & SO

Mendelejev-game

Bundel krachten met een tweede gamer en speur samen de ruimte af op zoek naar de chemische elementen in alledaagse voorwerpen. Elk element levert punten op, maar het zijn de zeldzame die dikke vette scores opleveren.
Ontdek hoe je de game speelt
Video
LO & SO

Demo's

Zijn je leerlingen klaar voor de échte actie? Soms moeten ze dingen gewoon zien om ze te geloven! Op geregelde tijdstippen per dag demonstreren we dan ook enkele wetenschappe-leuke principes om kippenvel van te krijgen zoals de kettingreactie in het filmpje!

Tot 3 keer per dag

Ontdek onze verschillende demo's

Niet inbegrepen in je dagticket

04 labo 022
3e gr. LO

Workshop De frisdrankendief

Je leerlingen trekken en witte schort aan, steken de handen uit de mouwen en voeren zelf biologische en chemische proeven uit.
Ontdek er alles over
Armbandje RFID
Vanaf 4e lj. LO

E-rally

Een leerrijke route uit langs vijftien interactieve opstellingen!
Ontdek er alles over
Kinder doe centrum 64
2e kleuterklas - 2e lj. LO

Zoekprenten

Speciaal voor jou heeft Technopolis al het didactische werk al zo goed mogelijk voorbereid via onze reeks zoekprenten op maat van jouw kleuters en leerlingen.
Ontdek er alles over
Overzicht tentoonstellingsruimte
3e lj. LO

Zoekboekje

Stuur je leerlingen uit het 3e leerjaar zelfstandig op pad doorheen Technopolis met dit zoekboekje.
Ontdek er alles over
EXP Stikstofwolk 16
Vanaf 3e lj. LO

Wetenschapsshow HoeZitDat?!

In deze verrassende wetenschapsshow mogen je leerlingen assisteren bij proeven en de uitkomst ervan voorspellen tijdens een spannende quiz over wetenschap en techniek.
Ontdek er alles over

Reserveer je klasuitstap online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online.